Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Όσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας στη ζωή των παιδιών της τόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος του πατέρα. Η πατρική φιγούρα και η αγκαλιά γεμίζει το παιδί σου σιγουριά και ασφάλεια. Ο μοντέρνος και σωστός πατέρας συμμετέχει ενεργά στην φροντίδα των παιδιών τους.

Μην τρομάζετε λοιπόν να αφήσετε τα παιδιά σας με τον πατέρα τους! Θα τα φροντίσουν για όση χρειαστεί και κάποιες φορές θα τα καταφέρουν και καλυτερα από εμας. Μπορεί να διαφωνούμε με τον τρόπο που τον κάνουν αλλά πρέπει να τους αφήνουμε να έχουν το χρονο τους με τα παιδιά τους. Να παίξουν μαζι τους, να τους αλλάξουν πανί, να τα ταΐσουν αλλά και σε γενικά πλαίσια να τα φροντίσουν. Είναι καλό και για τα παιδιά και για τον πατέρα αλλά και για μας! Επιπλέον αν τους δείξουμε εμπιστοσύνη θα εχουμε και εμεις βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών μας.

Είναι μεγάλη μου χαρα να βλέπω τον άντρα μου να προσπαθεί να ανταποκριθείτε στα νέα του καθήκοντα. Και μου αρέσει να τον βλέπω να συμμετέχει στην φροντίδα του γιου μας. Τον ερωτεύομαι κάθε μερα και περισσότερο όταν τον βλέπω να του παίζει, να τον λούζει και τον ταΐζει. Είναι μια πολλη όμορφη εικόνα να βλέπω τον άντρα που αγαπώ να ασχολείται με τα παιδιά μας. Καταλαβαίνω οτι η επιλογή μου ηταν σωστή και οτι είναι ο οικογενειάρχης που έψαχνα. Καταλαβαίνω οτι θα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του και εχω και εγω κάποιο να εμπιστεύομαι όταν λείπω στη δουλεια.

Τα παιδιά που παίρνουν μια ισορροπημένη αγαπη και φροντίδα από τους γονείς τους νοιωθουν πιο ασφαλή και είναι πιο ευτυχισμένα και ισορροπημένα στην ζωή τους.

Τα βήματα για να γίνεις σωστός πατέρας:

  • Άλλαξε την πάνα του παιδιού σου
  • Τάισε το το παιδί σου
  • Παίξε γέλασε με τα παιδιά σου. Ζήσε ξανά την παιδική σου ηλικία μαζι με το παιδί σου
  • Διάβασε τους παραμύθια πριν το ύπνο
  • Προσπαθα να βρείτε κοινά ενδιαφέροντα για να κάνετε μαζι τα απογεύματα
  • Πάρτε παιδιά σου μια βολτα στο πάρκο, βολτα με το ποδήλατο, παίξε μαζι τους μπαλα
  • Μην κρύβεις τα αισθήματα σου από τα παιδιά σου, έκφραση την αγαπη σου και με λόγια και με πράξεις
  • Όταν εισαι μαζι τους μην ασχολείσαι η έστω προσπαθα να μην ασχολείσαι με κατι άλλο όπως το Ίντερνετ η με την δουλεια σου.

Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να μας εμπιστεύονται και να μας μιλάνε. Απολαύστε λοιπόν την γλυκιά εμπειρία του να εισαι γονιός ασχοληθούν με τα παιδιά σου μιλά τους, χτίσε μια καλη σχέση με τα παιδιά σου από μικρή ηλικία για να τα εχεις κοντά σου και να σε εμπιστεύονται για πάντα.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.