Άδεια μητρότητας και πώς να την αξιοποιήσετε.

Η άδεια της  μητρότητας είναι μια υπέροχη περίοδος και για τον εαυτό σας και για το μωρό σας. Οπότε εκμεταλλευτείτε τη όσο καλύτερα μπορείτε.

Είναι μια περίοδος γεμάτη συναισθήματα, ανάμεικτα συναισθήματα. Ως νέα μητέρα νιώθεις τρυφερότητα, αγάπη, ευγνωμοσύνη  αλλά και άγχος, φοβία για το άγνωστο και μοναξιά. Βασανίζεσαι από αμβιφολίες, αν είσαι αρκετά καλή μαμά. Βασανίζεσαι από  αϋπνίες και από κούραση και φυσικά από πλήξη.

Μπορείς όμως κάνοντας 5 μικρά πράγματα να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε  την καθημερινότητα της μητρότητας σας και να περάσει σαν μια πολύ ευχάριστη περίοδος της ζωή σας.

  1. Ασχοληθείτε αποκλειστικά με το μωρό σας και μην αγχώνεστε για το τι σας περιμένει πίσω στο γραφείο . Αφοσιωθείτε στο μωρό σας και αξιοποιήστε το χρόνο που έχετε μαζί του. Όσο ελεύθερο χρόνο σας απομένει κοιμηθείτε ή πηγαίνετε για ένα καφέ. Όταν επιστρέψετε πίσω στην δουλεία σας θα λυπεί ο χρόνος που είχατε με το μωρό σας αλλά και ο χρόνος που είχατε για ύπνο και ξεκούραση.
  2. Αξιοποιήστε το χρόνο σας που έχετε στο σπίτι με το διάβασμα ενός βιβλίου. Αν από την άλλη το μόνο που θέλετε είναι να ξεκουράζεστε, ξεκουραστείτε.
  3. Μην μενετέ όλη μέρα στο σπίτι. Ντυθείτε έστω και αν θα μείνετε σπίτι. Ντυθείτε και πηγαίνετε μια βόλτα με το καρότσι, η αν έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε σε κάποιο το μωρό πηγαίνετε για ένα καφέ με φίλες.
  4. Αν θα είσαστε αρκετούς μήνες σπίτι μπορείτε να βρείτε δραστηριότητες για μαμάδες και μωρά, όπως το βρεφικό μασάζ ή το βρεφικό κολύμπι. Έτσι και έξω θα βγείτε και χρόνο  θα παίρνετε με το μωρό σας. Οι δραστηριότητες αυτές θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε περισσότερο με το μικρό σας.
  5. Μην πιέζετε τον εαυτό σας, τώρα είστε μητέρα, δεν μπορείτε να κάνετε τις δραστηριότητες που κάνετε πριν το μωρό. Τουλάχιστον στην αρχή. Κάνετε καθημερινά μικρής διάρκειας εργασίες ή μια εργασία που μπορείτε να διακόψετε για να ασχοληθείτε με το μωρό σας όταν χρειάζεται.

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.