Έξι πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν η μητρότητα σας φαίνεται δύσκολη!

Κάνεις δεν είπε ότι η μητρότητα είναι εύκολη. Κάνεις απίθανη δουλειά. Ακόμη κι όταν τα παιδιά δεν συνεργάζονται εσύ συνέχισε να προσπαθείς και μην υποχωρείς γιατί η μητρότητα σε έκανε καλύτερο άνθρωπο.

Απλά όταν όλα σας φαίνονται βουνό η όταν αντιμετωπίζεται δυσκολία να θυμάστε τα πιο κάτω:

  • Δεν υπάρχει η τέλεια μαμά! Και ότι όσο δύσκολη να ήταν η μέρα σου εσύ έκανες ότι καλύτερο μπορούσες γιατί το ήθελες.
  • Το ότι είσαι μαζί τους και παίζετε, γελάτε, αγκαλιάζεστε το ότι είσαι παρούσα σε κάθε στιγμή τους τους αρκεί! Συνεχίστε να είστε παρούσα σε κάθε στιγμή του η σε όσες περισσότερες μπορείς.
  • Η λέξη μητέρα συμβαδίζει με την λέξη προσφορά. Τους μαγειρεύεις, καθαρίζεις, παίζεις και αλλά πολλά. Αν αναγνωρίσεις εσύ ότι προσφέρεις κάποια στιγμή θα το αναγνωρίσουν και αυτά.
  • Να είστε σίγουρες ότι κάποια στιγμή οι θυσίες σας θα αναγνωριστούν και ότι κάποια στιγμή θα σας πουν ευχαριστώ.  Αυτή η μέρα δεν θα είναι σήμερα, ούτε αύριο αλλά στο μέλλον όταν θα θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια, μέσα στην αναμνήσεις τους θα βρίσκουν την ακούραστη μαμά που ήταν πάντα εκεί. Και τότε θα ακούσετε το ευχαριστώ.
  • Με το που γίνεσαι μαμά βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος γιατί αυτόματος αρχίζεις και ενδιαφέρεσαι για ένα άλλο άτομό εκτός από τον εαυτό σου.
  • Μην συγκρίνεσαι με άλλες μαμάδες, γιατί δεν υπάρχει κλίμακα για να μετρήσετε πόσο καλή μαμά είστε, να θυμάστε ότι εσύ έκανες ότι καλύτερο μπορούσες και δεν χρειάζεται να κάνετε ότι κάνουν οι άλλες μαμάδες, φτάνει να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για το παιδί σας.

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.