Οι αδιαπραγμάτευτοι κανόνες για την επίσκεψη στο νεογέννητο

Κάποιοι αδιαπραγμάτευτοι κανόνες όταν θα πάτε για επίσκεψη στο νεογέννητο.

Μόλις γέννησε η κολλητή σας, κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο και πάτε πρώτη επίσκεψη στο σπίτι για να δείτε το νεογέννητο υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που επιβάλλεται να τους ακολουθείται.

 Για να συνεχίσετε να τα έχετε καλά με την νεαρή μητέρα θα πρέπει να τηρήσετε τους πιο κάτω κανόνες!
  1. Πάρτε την τηλεφωνώ και ρωτήστε την μητέρα εάν δέχεται επισκέψεις. Αν σας απαντήσει θετικά πείτε της ακριβώς την ημέρα και την ώρα που θα πάτε. Αν δεν είναι έτοιμη να δεχτεί επισκέψεις μην την πιέσετε για το αντίθετο.
  2. Σεβαστείτε το ωράριο της μητέρας. Ρωτήστε την τι ώρες την βολεύουν για να την επισκεφτείτε. Να θυμάστε ότι είναι λεχώνα και ότι είναι εξουθενωμένη.
  3. Αν μπορεί η μητέρα να την επισκεφτείτε, μην μείνετε πολύ. Είναι λεχώνα είναι κουρασμένη και χρειάζεται όσο το περισσότερο χρόνο με το μωρό της και ησυχία.
  4. Πάρτε εκτός το δώρο για το μωρό κάποιο γλυκό ή κάποιο φαγητό. Η μητέρα σε αυτή την φάση χρειάζεται όση περισσότερη βοήθεια της προσφέρετε.
  5. Φροντίστε να πλύνετε τα χεριά σας μόλις μπείτε στο σπίτι και εννοείτε ρωτήστε πριν πιάσετε το μωρό. Η μητέρα σε αυτή την φάση είναι πολύ ευαίσθητη με το μωρό της και μπορεί κάποια κίνηση σας να την φέρει σε δύσκολη θέση. Όποτε να είστε προσεκτικοί και να δείξετε κατανόηση στην μητέρα.
  6. Ρωτήστε την αν χρειάζεται κάτι η αν χρειάζεται να την προσέχετε το μωρό για να κάνει κάποια δουλειά. Δεχθείτε την απάντηση χωρίς να επιμένετε.
  7. Μην δεχθείτε το κέρασμα της. Να θυμάστε είστε εκεί για να την βοηθήσετε και να την χαλαρώσετε και όχι για να σας περιποιηθούν. Αρνηθείτε οποιοδήποτε κέρασμα τόσο για να μην κουράσετε τη μητέρα, όσο και για να της μείνουν τα κεράσματα για τον επόμενο καλεσμένο της που  ίσως δεν πει «όχι»
  8. Προτιμότερο να μην πάρετε τα παιδιά σας μαζί, λόγω των μικροβίων που μπορεί να μεταφέρουν άλλα και για την φασαρία που μπορεί να προκαλέσουν έστω και άθελα τους. Όσο ήσυχα κι αν είναι, θα θελήσουν να πάνε τουαλέτα, να πιάσουν το μωρό και να παίξουν μαζί του. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουράσετε και ν α αγχώσετε την μητέρα.
  9. Μην αρχίσετε να την συμβουλεύετε. Όσο καλά κι αν έχετε μεγαλώσει τα παιδιά σας, η καθεμιά επιλέγει τους δικούς της τρόπους ανατροφής. Αν σας ρωτήσει για κάτι τότε μπορεί να την συμβουλέψετε χωρίς να επιμένετε για το τι είναι σωστό και τι λάθος.
  10. Τέλος αν είστε κρυωμένοι η νιώθετε αδιαθεσία εννοείται ότι απαγορεύεται να κάνετε επίσκεψη στην λεχώνα και το βρέφος.
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.