Πως να γίνουμε καλύτεροι γονείς!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήμουν μόνη στο σπίτι με το μωρό και το σκύλο. Παίζαμε μπάλα όλοι μαζί. Ενώ παίζαμε ήρθε η ώρα να φάμε την μπανάνα μας. Διακόψαμε το παιχνίδι και πήγαμε στην κουζίνα να φάμε. Ο Μαξ ήθελε να συνεχίσει το παιχνίδι του και μου έφερνε τα παιχνίδια του στα πόδια μου.

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να ασχοληθώ μαζί του. Και πήγε και εκείνος και ξάπλωσε στο καναπέ. Είχε καταλάβει ότι δεν μπορώ μα ασχοληθώ μαζί του εκείνη την στιγμή.

Η ώρα πέρασε και κοιμησα το μωρό και κάθησε στο καναπέ και ο Μαξ ήρθε και ξάπλωσε επάνω μου! Και άρχισα και σκεφτόμουν αν είμαι καλή μαμα; Αν κάνω λάθη στο μεγάλωμα; Τι να κάνω για μην ξεχνάω τόσα πράγματα; Εννοείται ότι τον αγαπάω πολύ, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι χαρούμενος! Άραγε τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά;

Πως να γίνουμε καλύτεροι γονείς;

  • Να χαλαρώσουμε και να χαρούμε το νέο μας ρόλο. Να αφιερώνουμε χρόνο μαζί τους και να αφιερώνουμε χρόνο να περνάμε καλά μέσα στη μέρα μαζί τους.
  • Να μην μας αλλάξει ο ερχομός του μωρού. Ένα παιδί φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, όποτε εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε ο εαυτός μας.
  • Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με αλλά παιδιά. Πρέπει να αποδεχόμαστε τα παιδιά μας και για να τα αγαπάμε όπως είναι, για αυτό που είναι και για αυτά που κάνουν.
  • Όταν μας θυμώνει η συμπεριφορά του παιδιού μας πριν αντιδράσουμε ας μετρήσουμε μέχρι το δέκα και μετά να αντιδράσουμε.
  • Να το επιπλήτουμε για την κακή συμπεριφορά αλλά όταν η συμπεριφορά του είναι καλή κάνει να τους επιβραβεύουμε.
  • Να θυμάστε ότι πρέπει να βρίσκετε χρόνο και για τον εαυτό σας. Όταν ο γονιός είναι ξεκούραστος είναι και χαρούμενος έτσι όλη η οικογένεια μπορεί και λειτουργεί αρμονικά.
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.