Πως να προστάτεψετε τα παιδιά σας από τυχόν απαγωγή;

  Μην τους τρομάζετε με την αστυνομία αλλά εξηγήστε τους ότι μπορούν να αποταθούν στην αστυνομία αν νιώσουν ότι κινδυνεύουν.
  Γράψετε τους και μάθετε τους το τηλέφωνο της αστυνομίας (199). Έτσι να μπορούν να σας καλέσουν εσάς η την αστυνομία αν νιώσουν ότι χρειάζεται.
  Τονίστε τους ότι δεν θα στείλετε ποτέ κανέναν να τα πάρει από το σχολείο χωρίς να τους έχετε ενημερώσει πρώτα. Έτσι αν τους πλησιάσει κάποιος λέγοντας τους ότι τον στείλατε να τα πάρει θα ξέρουν ότι είναι ψέματα.
  Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών, των σχολείων τους και των δραστηριοτήτων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο τυχόν απαγωγέας που συχνάζουν τα παιδιά σας.
  Αναφέρετε στα παιδιά ότι ένας ενήλικας δεν ζητάει βοήθεια από ένα παιδί έτσι αν κάποιος άγνωστος το πλησιάσει για βοήθεια να αναγνωρίσει ότι κάτι δεν πάει καλά.
  Δώστε στο παιδί σας ένα μυστικό κωδικό ώστε έτσι αν κάποιος το πλησιάσει και του πει ότι του είπατε να πάει να το πιάσει το παιδί θα τον ρωτήσει ποιος είναι ο μυστικός κωδικός, μόνο αν αυτος ο αγνωστος γνωρίζει τον κωδικό το παιδί θα τον ακολουθήσει. Το ίδιο ισχύει και αν κάποιος χτυπήσει την πόρτα, η πόρτα θα μείνει κλειστή μέχρι το παιδί να ακούσει τον μυστικό κωδικό.
  Πείτε στα παιδιά να κάνουν θόρυβο η να ζητούν βοήθεια από αστυνομικό αν αισθανθούν ότι χάθηκαν, ότι απειλούνται ή κινδυνευουν.
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.