5 τρόποι για να ντύσετε εύκολα ένα βρέφος!

Το ντύσιμο του βρέφους μπορεί να αποδειχτεί πρόκληση για τους νέους γονείς. Πιο κάτω ακολουθούν κάποια τρικ για να διευκολυνθούν οι νέοι γονείς στο ντύσιμο του βρέφους. Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρετε να ντύνετε το βρέφος μέσα σε λίγα λεπτά.

1.Διαλέξετε σωστά τα ρούχα του και συγκεντρώστε στο σημείο όπου θα το αλλάξετε ή θα το κάνετε μπάνιο. Επιλέξετε τα ρούχα που θα του φορέσετε να είναι φρεσκοπλυμένα με το ειδικό βρεφικό απορρυπαντικό το οποίο μαλακώνει τις ίνες και κάνει το ύφασμα πιο μαλακό.

λήψης

 

 

2. Επιλέξετε τα σωστά ρούχα. Τα ρούχα να είναι όσα χρειάζεται ώστε να μην ζεσταίνεται ή να μην κρυώνει. 

3.Φροντίστε το δωμάτιο όπου θα ντύσετε το μωρό να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, να μην είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο, ώστε να μην δυσανασχετήσει. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε, μπορείτε να έχετε ένα θερμόμετρο δωματίου για να ελέγχετε την θερμοκρασία.

4.Επιλέξετε μια αλλαξιέρα η οποία είναι μαλακή και ξαπλώστε απαλά το μωρό επάνω. Η αλλαξιέρα πρέπει να είναι  σε κατάλληλο ύψος ώστε να μη σκύβετε πολύ και επιβαρύνετε τη μέση σας άλλα και για να μην είστε κακόκεφοι όση ώρα αλλάζετε το μωρό.

5. Όταν ξεκινήσετε να το ντύνετε να κάνετε απαλές χαλαρές κινήσεις και να του μιλάτε εξηγώντας του τι κάνετε, αποφεύγετε τις απότομες κινήσεις που μπορεί να το ταράξουν. Να στηρίζετε τον αυχένα του  για να περάσετε το κεφαλάκι του μέσα από τη λαιμόκοψη και καθοδηγώντας τα χέρια του μέσα από τα μανίκια και τα πόδια του στα μπατζάκια. Το μωρό σε αυτή την φάση δεν μπορεί να σας βοηθήσει για υπομονή αφού θα πρέπει να κάνετε εσείς όλη την δουλεία.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.