Επίδομα τέκνου 2019

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων ανακοίνωσε χθες την έναρξη υποβολής αιτήσεων για επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το 2019 στις 22 Μαρτίου.

Στη συνέχεια της ανακοινώσεις του το υπουργείο αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσουν τρία είδη εντύπων.

  1. Κίτρινο Έντυπο: άφορα τους τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες
  2. Ροζ έντυπο: άφορα μονογονεϊκές οικογένειες ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων
  3. και τέλος το Γαλάζιο έντυπο που άφορα μονότεκνες ή δίτεκνες οικογένειες.

Τα έντυπα αιτήσεων για τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες (έντυπα 1 και 2) θα διατεθούν στο κοινό από 22 Μαρτίου 2019. Ενώ το έντυπο για μονότεκνες ή δίτεκνες οικογένειες θα διατεθεί στο κοινό σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα έντυπα αιτήσεων θα διατίθενται στα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας – Τομέας Διαχείρισης Επιδόματος Τέκνου (Τεύκρου 6, 1066 Λευκωσία), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων http://www.mlsi.gov.cy

Συμπληρωμένες αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα έγγραφα υποβάλλονται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (Τομέας Διαχείρισης Επιδόματος Τέκνου) στην ανωτέρω διεύθυνση, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία. Επίσης, οι συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά, στη διεύθυνση: Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ.Θ. 25686, 1311 Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν επίδομα σε μηνιαία βάση, θα καταβάλλεται κατ’ εξαίρεση το επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας μέχρι και τον Απρίλιο 2019, νοουμένου ότι, βάσει των στοιχείων της περσινής αίτησης τους, το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερέβαινε τις €39.000 ή τις €49.000 για τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες με δύο ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Από τον Μάιο 2019 το επίδομα θα καταβάλλεται μηναία ΜΟΝΟ σε όσες τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες θα έχουν υποβάλει πλήρως συμπληρωμένη την αίτηση για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεικής οικογένειας για το 2019 και η αίτηση θα έχει εξετασθεί και εγκριθεί

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.