Γιατί δεν γράφω τόσο τακτικά σε ετούτο το blog;

Ο πρώτος λόγος είναι προφανής και πέρα για πέρα αληθινός: Δεν προλαβαίνω η μάνα. Από τότε που γέννησα το γιο μου δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα «τακτικά». Ειδικά τώρα που κοντεύει τα δυο και θέλει περισσότερο το χρόνο μου έχω χάσει την μπάλα. Η λέξη «αταξία» είναι μια θαυμάσια λέξη για να χαρακτηρίσω τη ζωή μου αυτό το διάστημα. Που να κάνω και δεύτερο παιδί! Υπόσχομαι (στον εαυτό μου) πως από Νοέμβριο θα επανέλθω σε μια σειρά.

Γιατί οι ώρες που παραδοσιακά αφιέρωνα μέσα στη μέρα στο να γράψω για το blog μου, δεν υπάρχουν πια. Ας πούμε, πολλές φορές έγραφα μέσα στο δίωρο που ο Χρίστος κοιμόταν το μεσημέρι. Τώρα; Τώρα η δεν κοιμαται η κοιμαμοστε ολοι μαζι!

Γιατί δεν υπάρχει πια ούτε ο «νυχτερινός ελεύθερος χρόνος» που θεωρητικά έχεις στη διάθεσή σου όταν κοιμάται το παιδί σου. Γιατί εκεινή την ώρα βρισκώ χρόνο να ασχολήθω με εμενα και με τον συζυγο.

Γιατί δεν μου πάει καρδιά να φεύγω από το σπίτι. Έχω διαπιστώσει πως ο μόνος τρόπος να μπορέσω να κάνω μερικές δουλειές και να συγκεντρωθώ να γράψω είναι να φύγω από το σπίτι και να πάω να εγκατασταθώ σε κάποια laptop friendly καφετέρια. Και το έχω κάνει μερικές φορές, αλλά αφενός είναι ασύμφορο οικονομικά, αφετέρου με τρώνε οι τύψεις.

Και μιας που είπα τύψεις, δεν έχω καταλήξει αν είναι χειρότερο το να προσπαθείς να δουλέψεις στο laptop παρουσία ενός δίχρονου. Το δίχρονο προσπαθεί με κάθε μέσο που διαθέτει να σου αποσπάσει την προσοχή σου ή θελει και εκεινο να δουλέψει στο laptop.

Advertisements

Γιατί δυσκολεύομαι πάρα πολύ να θέσω προτεραιότητες. Είναι το να γράψω στο blog μου πιο σημαντικό από το να περάσω χρόνο με το μωρό; Είναι η απογευματινή βόλτα με το μωρό πάνω ή κάτω από τον καφέ με την φίλη που με έχει ανάγκη; Να πάω σούπερ μάρκετ ή να κατεβάσω στην αποθήκη τα χειμωνιάτικα; Να στείλω 5 email ή να διαβάσω ένα καινούργιο βιβλίο στο παιδί;

Γιατί θέλω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί του. Γιατί ξέρω πόσο γρήγορα περνά ο καιρός και τα μωρά ξαφνικά δεν είναι πια μωρά. Οπότε πλέον θέλω να απολαύσω κάθε λεπτό που μπορώ.

Advertisements
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.