Πέντε ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου!

Οι τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει την ζωή μας ριζικά. Όσα είχαμε δεδομένα και τα θεωρούσαμε μικρά, είναι όλα όσα επιζητούμε τώρα που μένουμε σπίτι. Μένουμε σπίτι για εμάς και για όσους αγαπάμε. Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε πράγματα που δεν μας επέτρεπαν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας.

Μένουμε σπίτι και κλείνουμε τηλεόραση και κινητό και βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου, και όχι απλά να κάθεστε στον καναπέ, κοιτώντας ο ένας στο κινητό και ο άλλος στην τηλεόραση, είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανάπτυξη του παιδιού, όσο και για το μεταξύ σας δέσιμο.

Πιο κάτω θα βρεις πέντε προτεινόμενες ιδέες για πιο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου:

1. Γυμναστείτε παρέα

Βάλτε μουσική και γυμναστείτε παρέα. Και εσεις θα μείνετε σε φόρμα όσο είστε περιορισμενοι σπίτι και το παιδί θα εκτονώσει την ενεργεια του.

2. Βάλτε ένα στόχο παρέα

Βάλτε στόχο σε 5 ημέρες να τελειώσετε μαζί το παζλ με τους αγαπημένους του ήρωες, να παίξετε 10 γύρους φιδάκι ή να τελείωσετε ενα παραμύθι . Ό,τι στόχο και να θέσετε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: αποσχολείστε ενω είστε περιορισμένοι και αφιερώνετε δημιουργικό χρόνο στο παιδί. Επίσης θα μάθει πως είναι να θέτεις και να πετυχαίνεις τους στόχους με μικρά, αλλά σταθερά βήματα.

3. Ζωγραφίστε παρέα

Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος και να χαλαρώσεις, αλλά και να κάνεις το παιδί σου πιο δημιουργικό, αφήνοντας το ελεύθερο να σχεδιάσει και να επιλέξει τα χρώματα που του αρέσουν.

4. Παίξτε ups & downs

Όπως είστε όλοι μαζεμένοι στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού, μπορείς να κάνεις την αρχή, περιγράφοντας μια χαρούμενη στιγμή σου, αλλά και ένα συμβάν, το οποίο σε στεναχώρησε. Το παιδί θα αισθανθεί και εκείνο άνετο, ότι μπόρει να σου μιλά, θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του και εσύ παράλληλα θα καταλάβεις αν το προβληματίζει κάτι, καθώς και αν αυτό το κάτι είναι σοβαρό.

5. Κάντε ένα οικογενειακό meeting

Στο τέλος της εβδομάδας κάντε τον απολογισμό της εβδομάδας θα μπορέσεις να μάθεις οτιδήποτε απασχολεί το παιδί σου, ενώ ταυτόχρονα θα θέσεις τους στόχους των δραστηριοτήτων που θα κανέτε παρέα.

Ακόμη και κλεισμένοι στο σπίτι ζούμε κάθε στιγμή στο έπακρο. Ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σαν την ευκαιρεία μας να πέρασουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογενεια μας!

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.